Sosyal Medya

Güncel

Gülen’in hamisi

Darbe girişiminin ilk saatlerinde “Türkiye için istikrar ve barış diliyorum” diyerek cuntacıların sırtını sıvazlayan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, yeni açıklamalarla desteğini gizlemeye çalışıyor. Kerry, “Türkiye’nin iade dosyasında suçlama değil kanıt giöndermesi gerekir” Gülen’i korumaya devam etti.



ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, darbe giriÅŸimin ilk saatlerinde “Türkiye için istikrar ve barış diliyorum" sözleriyle cuntacıların sırtını sıvazladı. Suçluluk psikolojisiyle yeni açıklamalar yapan ve “Biz seçilmiÅŸ yönetimin yanındayız" diyerek cuntaya verdikleri desteÄŸi gizlemeye çalışan Kerry, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i korumayı sürdürüyor. Kerry, Brüksel'de, katıldığı toplantının ardından AB Dış Ä°liÅŸkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'yle basın toplantısı yaptı.

KORUMAYI SÃœRDÃœRÃœYOR

John Kerry, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi ile ilgili bir soruya, “Gülen'le ilgili biz henüz bir iade talebi almadık. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, kamuoyu önünde ABD'den Gülen'in iade edilmesini istedi. Ben, Türkiye DışiÅŸleri Bakanı'na iadenin, uygun kanallarla yasal zeminde ve resmi olarak istenmesi gerektiÄŸini söyledim. Bize gönderecekleri iade dosyasında, suçlama deÄŸil kanıt gerektiÄŸini söyledim. Hiç resmi bir iade istenmedi, konuyla ilgili deliller sunulmadı" diyerek Gülen'i korumayı sürdürdü. Hükümete sakin davranma ve istikrarı koruma çaÄŸrısında bulunan Kerry, ülkenin demokratik kurumlarına ve hukuk egemenliÄŸine saygı gösterilmesi gerektiÄŸini ifade etti. Kerry, NATO'da demokrasiye saygı gösterilmesi zorunluluÄŸu olduÄŸunu ve ittifakın Türkiye'de olup biteni çok dikkatlice deÄŸerlendireceÄŸini belirtti.

'ABD'DE HUZUR İÇİNDE YAŞIYOR'

ABD Dışişleri Sözcüsü Mark Toner ise tuhaf bir açıklama yaptı. Gülen'in darbeye dahli olup olmadığı konusunda bir değerlendirmesi bulunmadığını iddia eden Toner, "Bildiğimiz kadarıyla Gülen Pensilvanya'da huzur içinde yaşıyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.